Jadłospis

Opublikowano: 2023-09-08 16:16, Numer artykułu: 71442 , Autor: A.Kuklińska

 

 

Poniedziałek 9.09.2024
I śniadnie Pieczywo mieszane z masłem 1,7  wędlina drobiowa , ser topiony paprykowy 1 rzodkiewka ogórek kiszny kawa zbożowa z  mlekiem 1,7
II śniadanie                      Babka piaskowa  sałatka owocowa (ananas ,brzoskwinia z syropu ,arbuz  ,banan) herbata owocowa
Obiad

Krupnik z kaszą  jęczmienną ziemniakami ziel pietruszką 9 1 pierogi z mięsem 1,3,7 kapusta kiszona gotowana Herbata z miodem cytryną Banan

Wtorek 10.09.2024
I śniadnie Rogal z masłem 1,7 wedlina drobiowa pomidor ,ser bydgoski 7 kakao 7  
II śniadanie
 Ryż na sypko z śmietanką waniliową 1,7 sos truskawkowy  herbata z cytryną
Obiad Groszkowa z lanymi kluskami 1,7,9 bitki drobiowe duszone w sosie własnym   surówka  z ogórka kiszonego ,por ,papryka świeża ,kukurydza konserwowa ziemniaki puree z koperkiem 7 sok 
Środa 11.09.2024
I śniadanie Pieczywo mieszane z masłem 1,7 wedlina ,pasztet z gęsiny i indyka pomidor ogórek kiszony sałata kawa inka z mlekiem 1,7 
II śniadanie Parówka w cieście drożdżowym  1,3,7,z serem 7 ,ketchup Banan  herbata  miętowa 
Obiad Jarzynowa z ziel pietruszką 9, Naleśniki biszkoptowe  z twarogiem  śmietankowym  1,3,7 sosem   jagodowym i ,herbata owocowa 
Czwartek 12.09.2024
I śniadanie Pieczywo pszenne z masłem 1,7 ser bydgoski  7 dżem nisko słodzony  zupa mleczna z makaronem 1,7 owoc 
II śniadanie Ciastka kruche , 1,3,7, Owoce lemoniada 
Obiad Rosolnik z ryżem z zieloną pietruszką  1,9  gołąbki bez zawijania w sosie  pomidorowym zabielanym 1,7 ziemniaki puree z koperkiem 7 sok  owoc  
Piątek 13.09.2024
I śniadanie Bułka pszenna  grahamka z masłem jajecznica z szczypiorem 3,wędlina pomidor kawa inka z mlekiem 1,7 
II śniadanie Kisiel wieloowocowy (wyrób własny ) chrupki kukurydziane ,1,owoc 
Obiad

Barszcz czerwony z makaronem zabielany śmietaną  z zziel pietruszką ryba panierowana  smażona  1,3,7,4 surówka z kapusty pekińskiej  ziemniaki puree z koperkiem  sok 

 

 

- woda  źródlana do picia bez ograniczeń

- zupy gotowane na wywarze mięsno warzywnym ( mięso drobiowe lub indyk )

- w czwartki śniadania przygotowane przez dzieci w grupach  z wydanych produktów